Levyarvostelu Kulttuuritoimituksessa

Tampereelta käsin toimiva mainio Kulttuuritoimitus.fi on arvioinut Klavan Polku-levyn Jesse Heikkisen toimesta.

Polku on initiatorinen tarina etsimisestä, joka muistuttaa meitä siitä, että useimmiten matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Samaa filosofiaa voidaan soveltaa myös levyn tekemiseen, sillä usein muusikoille merkityksellisempää on levyn tekoprosessi kuin itse valmis tuotos.

Soitannollisesti levyllä ei ole edes pyritty täydellisyyteen, mikä on varsin toimiva ratkaisu. Pienet huojunnat rytmeissä sekä satunnaiset epävireisyydet lauluissa antavat kuuntelijalle tunteen, että Klava todella on sitä, miltä levyllä kuulostaa.

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että bändiläiset eivät osaisi asiaansa, he vain eivät pelkää näyttää yleisölle inhimillisyyttään. Tässä piileekin Klavan nerokkuus; yhtye on samalla ammattitaitoinen ja kunnianhimoinen, mutta se silti kuulostaa rehellisen vaatimattomalta. Tällaista rehellisyyttä kuulisin mieluusti enemmänkin nykymusiikissa.

Lue koko arvostelu tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *